Logga in
Logga in
Lösenord
Kundvagnen är tom
Sök artiklar
Beställning
Visa bara anbudsartiklar
(Klicka bort bocken för att visa hela sortimentet)
Visa bara anbudsartiklar

Klicka bort bocken för att visa hela sortimentet
Produktgrupp
Version:
E-butik Flex (6.9)

BOLLERUP NATURBRUKSGYMNASIUM. Artikel publicerad i UHPOs kundtidning nr 2 2014. Text Patrik Wirén

kavat

UHPOs miljölista gör det enklare
att handla ekologiskt

Som svar på den stora efterfrågan på ekologiska varor har UHPO tagit fram miljölistan. Här finns UHPOs alla miljömärkta avtalsartiklar hos Martin & Servera samlade på ett ställe. En av medlemmarna som beställer från listan är Maria Månsson, husmor på Bollerups naturbruksgymnasium.
 – Eftersom vi utbildar morgondagens djurskötare och lantbrukare vill vi gärna servera närproducerad och ekologisk mat, säger hon.

I köket på Bollerups naturbruksgymnasium finns det egentligen inga krav på att det som inhandlas ska vara miljömärkt. Men om det finns till ett rimligt pris är det självklart alltid att föredra, inte minst då det gäller kött, förklarar Maria Månsson.

– Det beror på att Sverige ställer högre krav på djurhållningen och lantbruket än vad EU gör. Då vill vi givetvis främja produkter som är bättre. Många här på skolan kommer dessutom från lantbruksfamiljer som känner en stolthet över att de producerar bra saker.

Hon tillägger att det känns tryggare med svenskproducerat kött, inte minst eftersom Sverige varit förskonat från matskandaler som drabbat andra länder beroende på en djurhållning som lämnat en hel del att önska. Det är en av anledningarna till att Maria Månsson först och främst tittar på miljölistan när hon gör sina inköp.

– När UHPO dessutom kan få ned priserna är det förstås extra intressant att handla ekologiskt, säger hon.

 


<< Tillbaka

UHPO HAR AVTAL MED
 • KONTAKT
  www.uhpo.se
  info@uhpo.se
  08 - 560 324 50
  Vanadisvägen 24
  113 46 Stockholm