Logga in
Logga in
Lösenord
Kundvagnen är tom
Sök artiklar
Beställning
Visa bara anbudsartiklar
(Klicka bort bocken för att visa hela sortimentet)
Visa bara anbudsartiklar

Klicka bort bocken för att visa hela sortimentet
Produktgrupp
Version:
E-butik Flex (6.9)

FOGDARÖD. Utdrag ur artikel publicerad i UHPOs kundtidning nr 1 2017. Text Patrik Wirén.

kavat

Med engagemanget i själen

Med en värdegrund som vilar på trygghet, glädje, delaktighet, tillit och ansvar vill Fogdaröd vara det självklara vårdvalet. Företaget, med en lång historia att luta sig mot, drivs som ekonomisk förening och tror på naturens lugnande effekt.

 

I ett naturskönt läge mitt i Skåne, i utkanten av Höör, ligger Fogdaröd, ett företag med en lång vårdtradition. Startskottet gick redan 1907 när Lund stifts prästers nykterhetsförbund bildades av ett antal socialt engagerade präster. Sju år senare startade förbundet ett hem på Rönneholms slott för missbrukare. När verksamheten 1919 flyttades till Fogdaröd handlade det istället om vård av manliga epileptiker och utvecklingsstörda.
 Eva Svensson, biträdande ekonomichef på Fogdaröd sedan 18 år tillbaka, konstaterar att mycket har förändrats genom åren.
 –  Idag har vi har demensboende, psykiatri, skola liksom HVB. Vi har även verksamhet ute på ön Ven med HVB-hem och skola för ungdomar upp till 13 år. Verksamheten har växt mycket, konstaterar hon men tillägger att deras långa historik samtidigt har en unik betydelse.
 – Det är en trygghet. Vi har mycket att falla tillbaka på kan man säga.
    En annan trygghet är att verksamheten drivs av en ekonomisk förening utan vinstintresse. Det innebär att varje krona återinvesteras i verksamheterna och fastigheterna.  
 – Ja, det känns tryggt för de människor som är hos oss att det inte sitter någon som ska tjäna pengar på verksamheten, konstaterar Eva Svensson.

KÖPER LIVSMEDEL OCH SJUKVÅRDARTIKLAR PÅ UHPOS AVTAL
Med så omfattande verksamheter följer givetvis även en hel del inköp. De största kostnaderna för Fogdaröd finns på fastighetssidan, men även sjukvårdsartiklar är en stor post. Och sedan i december är också livsmedel en väsentlig del av inköpen.
 – Tidigare har vi köpt in maten genom ett företag som hyrde vårt kök, men nu tar vi hand om den biten själva vilket är en bidragande orsak till att UHPO InköpsSupport är extra intressanta för oss. Vi har haft ett samarbete även tidigare, men det är först nu vi verkligen tagit tag i det. Ännu har vi inte hunnit gå igenom vårt leverantörsregister helt och hållet, men en del har vi gjort och det har utfallit väldigt väl.


<< Tillbaka

UHPO HAR AVTAL MED
 • KONTAKT
  www.uhpo.se
  info@uhpo.se
  08 - 560 324 50
  Vanadisvägen 24
  113 46 Stockholm