Logga in
Logga in
Lösenord
Kundvagnen är tom
Sök artiklar
Beställning
Visa bara anbudsartiklar
(Klicka bort bocken för att visa hela sortimentet)
Visa bara anbudsartiklar

Klicka bort bocken för att visa hela sortimentet
Produktgrupp
Version:
E-butik Flex (6.9)

LUNNAGÅRDS SJUKHEM. Utdrag av artikel publicerad i UHPOs kundtidning nr 2 2016. Text: Patrik Wirén

Med hjärtat i vården

På Lunnagårds sjukhem i Eksjö är engagemanget helt avgörande. När personalen har hjärtat på rätta stället skapas en god livskvalitet för de boende.

Lunnagårds sjukhem, naturskönt beläget en kilometer från centrala Eksjö, har varit sjukhem sedan 1922. I dag finns plats för 34 boende inom målgrupperna psykisk funktionsnedsättning och/eller demenssjukdomar. Under devisen ”hjärtat på rätta stället” skapas förutsättningar för både aktivitet och lugn efter de boendes önskemål och förutsättningar, säger Johan Åsbrink, vd.
    På Lunnagårds sjukhem sätter man en ära i att laga all mat på plats och att satsa på färska råvaror. I maten används inga halvfabrikat och allt tillagas från grunden.
 - Vi driver omsorg om personer med omfattande funktionsnedsättningar av olika slag och för dem är måltiderna en höjdpunkt. Därför har vi valt att lägga mycket krut på att ha ett eget kök och bjuda på mat av hög kvalitet. Sedan ligger det i sakens natur att många med de här funktionsnedsättningarna behöver mycket näring och då underlättas det av att de äter god och välsmakande mat.
 
Jag antar att det innebär att ni också ställer höga krav på era leverantörer?
– Ja, så är det. Den upphandling vi gör nu med UHPO syftar inte på något vis till att minska kvaliteten utan om att vi vill ha samma eller högre kvalitet, men till ett lägre pris. Avtalet gör i sin tur att vi frigör resurser som vi kan använda till andra saker, förklarar han.
 Trots att Lunnagårds sjukhem länge 
varit medlem i Svenska Vård är det först nu man börjat aktivera avtalen som UHPO InköpsSupport erbjuder. När Johan Åsbrink kom in i verksamheten för ett år sedan inleddes en utvärdering för att jämföra tidigare 
leverantörer mot UHPO InköpsSupports avtal.
  - Vi hoppas det innebär att vi kan hålla nere kostnaderna och även förenkla för vår kökspersonal. I dag har vi flera leverantörer men på det här viset hoppas vi kunna trappa ned så att de blir färre.


<< Tillbaka

UHPO HAR AVTAL MED
 • KONTAKT
  www.uhpo.se
  info@uhpo.se
  08 - 560 324 50
  Vanadisvägen 24
  113 46 Stockholm