Logga in
Logga in
Lösenord
Kundvagnen är tom
Sök artiklar
Beställning
Visa bara anbudsartiklar
(Klicka bort bocken för att visa hela sortimentet)
Visa bara anbudsartiklar

Klicka bort bocken för att visa hela sortimentet
Produktgrupp
Version:
E-butik Flex (6.9)

SVIF. Utdrag av artikel publicerad i UHPOs kundtidning nr 2 2016. Text: Patrik Wirén

Pressade priser för vandrarhemma

UHPO InköpsSupport tecknade tidigare i år ett nytt avtal med SVIF, Sveriges Vandrarhem I Förening. Minna Rångeby från SVIF har höga förväntningar på samarbetet.
 – Våra medlemmar behöver inte längre lägga en massa dyrbar tid på att jaga priser, säger hon.

UHPO InköpsSupport tecknade tidigare i år ett nytt avtal med SVIF, Sveriges Vandrarhem I Förening. Minna Rångeby från SVIF har höga förväntningar på samarbetet.
 – Våra medlemmar behöver inte längre lägga en massa dyrbar tid på att jaga priser, säger hon.

SVIF bildades 1991 och är landets enda förening för fristående vandrarhem belägna både i stadsmiljö och på landsbygden. I dag utgörs föreningen av ett hundratal vandrarhem i olika storlekar och med skilda behov, fördelade över hela landet – från Kiruna i norr till Malmö
 – De minsta har 10 bäddar och de största uppemot 200, så det är väldigt stora skillnader. Men det som är bra med UHPO InköpsSupport är bredden i avtalen som gör att det finns någonting för alla. Många andra samköpsorganisationer har riktat in sig på en viss del, säger Minna Rångeby från kontoret i Göteborg.  

Vilka avtal är det som framför allt intresserar era medlemmar?
– Det är samma som hotell egentligen, det vill säga lakan, städutrustning, hygienartiklar och sådana saker. Sedan är det ganska många som även har frukostservering och då är också livsmedel en viktig del.

VÄRDEFULLT ATT HA NÅGON SOM BEVAKAR ENS INTRESSEN
Det nya avtalet med UHPO InköpsSupport tecknades strax innan sommaren och medlemmarna informerades bland annat genom interna nyhetsbrev och särskilda utskick. Eftersom vandrarhemmen är geografiskt utspridda över landet och dessutom drivs av egenföretagare med ont om tid är det inte lätt att få till fysiska möten, förklarar Minna Rångeby.
 – Som småföretagare gör man ju allting i sitt företag, vilket jag tror många har svårt att förstå. Ibland ringer folk och vill prata med den som är IT-ansvarig eller någonting annat, men en småföretagare gör ju alla delar. Då är det värdefullt att ha någon annan som bevakar ens intressen i vissa områden, så man lägga sin tid på annat. Det är en viktig del i vårt samarbete med UHPO InköpsSupport, förklarar hon.  
 Trots att samarbetet inleddes för mindre än ett halvår sedan så har Minna Rångeby redan fått bra respons från sina medlemmar. Till exempel från Christian Dahl från Slottskogens Vandrarhem som hon träffade häromveckan i samband med det årligen återkommande höstmötet SVIF håller i. ♦

 

”Vi räknade snabbt hem vår övergång från en annan inköpsgrupp till UHPO. Vi fick bättre priser hos vår största leverantör Martin & Servera och fick dessutom bra rabatter hos en rad leverantörer som vi redan använde. Det finns klart ytterligare vinster att göra när vi kommer till investeringar av olika slag och kan styra dem till redan upphandlade leverantörer.”
Christian Dahl på Slottsskogens Vandrarhem


<< Tillbaka

UHPO HAR AVTAL MED
 • KONTAKT
  www.uhpo.se
  info@uhpo.se
  08 - 560 324 50
  Vanadisvägen 24
  113 46 Stockholm