Logga in
Logga in
Lösenord
Kundvagnen är tom
Sök artiklar
Beställning
Visa bara anbudsartiklar
(Klicka bort bocken för att visa hela sortimentet)
Visa bara anbudsartiklar

Klicka bort bocken för att visa hela sortimentet
Produktgrupp
Version:
E-butik Flex (6.9)

SVPH. Utdrag från artikel publicerad i UHPOs kundtidning nr 2 2016. Text Patrik Wirén Foto: SVPH Johan Olsson

kavat

SVPH får hjälp med upphandlingarna

Att vara medlem i UHPO InköpsSupport innebär inte bara förmånliga inköpspriser. Efter ett samtal med sin inköpscoach får  SVPH numera varorna levererade direkt till varje avdelning och behöver inte längre bära tunga lådor långa sträckor.
 – Med hjälp av UHPO kan vi ställa krav som vi aldrig skulle få igenom på egen hand, säger Jonas Allenbrant, avdelningschef.  

SVPH, förkortning för Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux, har rötter som sträcker sig hela vägen till 1862. Det var då Charlotte von Schwerin satte igång arbetet med att skapa ett boende för ensamma kvinnor med god service, trivsel och trygghet. De grundläggande tankarna ser likadana ut i dag, många år senare, men numera är även män välkomna till de fyra anläggningarna utanför Stockholm.
    Med hjälp av SVPH-garantin anpassas hyran efter betalningsförmågan, vilket innebär att begränsade ekonomiska resurser inte är ett hinder för att kunna bo hos SVPH. Ingen ska heller behöva flytta ut även om de ekonomiska förutsättningarna ändrats.
 – Vi går inte med vinst, vilket utmärker oss bland många andra boenden. Varenda krona går tillbaka till verksamheten och gör att vi har högre personaltäthet än andra. Det har stor betydelse för arbetsmiljön när man känner att man kan göra ett bra arbete. Vi jobbar mycket med att alla som arbetar här ska ha en bra känsla i magen när de går till jobbet, säger han.

Hur länge har ni samarbetat med UHPO InköpsSupport?  
– Under många år. UHPO är ett mycket bra stöd för SVPH vid våra inköp. Vi köper till exempel väldigt mycket inkontinenshjälpmedel, stora och många lådor som ska bäras till varje avdelning. Tidigare levererades varorna till källaren, men efter upphandling med UHPO ska de istället levereras direkt till varje enskild avdelning.
 – Vi har också goda möjligheter att få stora rabatter på våra inköp. Just nu har vi till exempel en omfattande kravcertifiering på gång och då sitter våra tre köksmästare i möte med UHPO. Vi prioriterar kravmärkta varor och genom UHPO kan vi få bättre ekonomiska förutsättningar. ♦

<< Tillbaka

UHPO HAR AVTAL MED
 • KONTAKT
  www.uhpo.se
  info@uhpo.se
  08 - 560 324 50
  Vanadisvägen 24
  113 46 Stockholm