Logga in
Logga in
Lösenord
Kundvagnen är tom
Sök artiklar
Beställning
Visa bara anbudsartiklar
(Klicka bort bocken för att visa hela sortimentet)
Visa bara anbudsartiklar

Klicka bort bocken för att visa hela sortimentet
Produktgrupp
Version:
E-butik Flex (6.9)

SUNDERBY FOLKHÖGSKOLA. Artikel publicerad i UHPOs kundtidning nr 1 2014

Grönsaker

Smidigare inköp till lägre priser 

Från början var det framför allt i restaurangens inköp av livsmedel som Sunderby Folkhögskola drog nytta av medlemskapet i UHPO. Men sedan dess har inköpsområdena ökat successivt.
 – Vi såg tidigt en väldigt tydlig effekt på våra inköpskostnader, att de gick i positiv riktning, säger Anders Öberg, rektor på Sunderby Folkhögskola.

Samarbetet med UHPO blev en anledning att fundera över vilka leverantörer Sunderby Folkhögskola använde sig av och inte minst vilket pris de betalade för sina varor.

– Det var naturligt att vi gjorde en översikt. Med UHPO har det blivit enklare att titta på vem vi ska göra affärer med när vi behöver göra inköp till vår verksamhet, säger Anders Öberg som tidigare var ekonomichef på Sunderby Folkhögskola.

Hur gör ni era inköp?

– Vad gäller Martin & Servera, som är den stora leverantören av mat, gör vår kökschef beställningar två gånger i veckan. Då har han samtidigt en dialog med Martin & Servera om tillfälliga erbjudanden och sådana saker. Sedan använder vi oss av e-handel för allt kontorsmaterial via Staples. Det fungerar jättebra. Då ser vi på nätet vad som är aktuellt och vad vi behöver köpa. Det är väldigt smidigt.

Skolan, som tillhör de äldre i Sverige, erbjuder allmän linje, konstlinje samt anpassade linjer för personer med olika funktionsnedsättningar. Dessutom har man en stor hotell- och konferensverksamhet och tar varje år emot 30 000 deltagare i konferenser och olika former av kursverksamheter.

Genom medlemskapet i UHPO köper Sunderby Folkhögskola både livsmedel, kontorsartiklar och produkter inom fastighetsunderhåll till ett bättre pris.

Anders Öberg har precis informerats om den utbildningsfond som UHPO skapat för sina medlemmar och tror väldigt mycket på idén med kompetensutveckling.  

– Det låter jättespännande. Det handlar trots allt om en grupp av människor som verkligen vill göra saker. Våra kockar tycker om att vara kreativa och vill få inspiration på olika sätt och då är det här ett bra sätt för dem att börja tänka i nya banor. Eftersom vi har så många konferensgäster som passerar varje år gäller det att förnya sig och kunna tänka i nya banor.
­

– Det här är ett spännande buffébord av utbildningar, menar han.

sunderby


<< Tillbaka

UHPO HAR AVTAL MED
 • KONTAKT
  www.uhpo.se
  info@uhpo.se
  08 - 560 324 50
  Vanadisvägen 24
  113 46 Stockholm