Logga in
Logga in
Lösenord
Kundvagnen är tom
Sök artiklar
Beställning
Visa bara anbudsartiklar
(Klicka bort bocken för att visa hela sortimentet)
Visa bara anbudsartiklar

Klicka bort bocken för att visa hela sortimentet
Produktgrupp
Version:
E-butik Flex (6.9)

SVERIGES STADSMISSIONER. Utdrag från artikel publicerad i UHPOs kundtidning nr 1 2017.
Text Patrik Wirén

kavat

Sveriges Stadsmissioner ingår avtal med UHPO InköpsSupport

Sveriges Stadsmissioners arbete för människor i utsatthet och utanförskap är viktigare än någonsin. Med det nya avtalet med UHPO InköpsSupport får föreningens samtliga lokala Stadsmissioner tillgång till bättre avtal. Därigenom finns möjlighet att spara pengar som kan användas till insatser för de allt fler människor som befinner sig i fattigdom och utsatthet.


Sveriges Stadsmissioner bildades 2007 och har till syfte att stödja social verksamhet genom insamling och opinionsbildning samt bidra till samverkan mellan de olika stadsmissionerna. Idag består Sveriges Stadsmissioner av nio stadsmissioner, med nybildade Eskilstuna och Örebro stadsmission.
 Karin Timm Östlund, kommunikatör, har dessvärre sett hur behovet av verksamheten växer.  
  – Allt fler söker sig till oss, vilket vi ser som ett tecken på att utsattheten ökar. Numera möter vi även barnfattigdom, fattigpensionärer och människor som ”faller emellan” – de som har rätt till stöd men av olika anledningar inte får det.    
     Karin Timm Östlund konstaterar även att en del nya grupper har tillkommit och ger bland annat EU-medborgare, nyanlända och papperslösa som exempel.
 – Vi stöttar genom att tillhandahålla basbehov som mat, värme och en sovplats, men har även mer riktade insatser som terapi, ung hälsa, boende för ensamkommande barn som fått permanent uppehållstillstånd, avgiftningsavdelningar för missbrukare och så vidare. Det ser lite olika ut beroende på behov i olika städer, men syftet med våra mötesplatser är att erbjuda basbehov och en gemenskap, skapa tillit och försöka lotsa människan vidare ut ur den utsatta situationen, säger hon.
 För Filip Minör, försäljningschef på UHPO InköpsSupport, känns det givetvis extra kul att kunna bidra till en verksamhet som är så betydelsefull för så många människor. Tidigare har Stockholms, Göteborgs och Skånes stadsmissioner varit anslutna, men nu tillkommer även de andra stadsmissionerna i landet.
 – Sveriges Stadsmissioner har under flera års tid fört diskussioner om att det här är ett område de behöver se över centralt. Därför tar de nu hjälp av oss och får därmed tillgång till bra avtal från leverantörer som de ofta handlar av.

 

<< Tillbaka

UHPO HAR AVTAL MED
 • KONTAKT
  www.uhpo.se
  info@uhpo.se
  08 - 560 324 50
  Vanadisvägen 24
  113 46 Stockholm