Logga in
Logga in
Lösenord
Kundvagnen är tom
Sök artiklar
Beställning
Visa bara anbudsartiklar
(Klicka bort bocken för att visa hela sortimentet)
Visa bara anbudsartiklar

Klicka bort bocken för att visa hela sortimentet
Produktgrupp
Version:
E-butik Flex (6.9)

LILLSVED. Utdrag ur artikel publicerad i UHPOs kundtidning nr 1 2015. Text Patrik Wirén. Foto: Linda Romppala

kavat

Lillsved coachar för livet

Folkhögskolekurserna har förändrats genom åren men ledarskap inom hälsa och idrott är fortfarande grunden i verksamheten på Lillsved utanför Stockholm. En annan viktig ingrediens är maten.
 – Bra mat är oerhört viktigt för våra gäster, säger husmor Sisko Jaber.

Måndagar och onsdagar beställer hon maten som sedan levereras tisdagar och torsdagar. Tidigare hade hon flera leverantörer, men nu är det Martin & Servera som gäller. Genom UHPO InköpsSupport får hon dessutom förmånliga priser på varorna.
     – Tidigare var det så många olika bilar som körde här hela tiden. Det kom frysvaror med en bil och charkuterier i en annan. Det blev bara konstigt. Jag vill hellre ha så få leverantörer som möjligt så att man kan ha en personlig relation.

Höga krav på maten
De är sex stycken som arbetar i köket för att kunna servera Lillsveds alla gäster riktigt bra mat. Med tanke på att ledorden är idrott och hälsa så ställs det höga krav på kosten. Sisko Jaber utarbetar själv menyn tillsammans med en kollega som står för specialkosten, den som erbjuds till dem som har olika allergier eller vill äta vegetariskt.
     – Oftast gör vi menyn tillsammans. Vi använder väldigt lite fryst och nästan inga halvfabrikat, även om quorn är väldigt populärt hos eleverna. Det innehåller ju mycket protein.

Köper du in mycket ekologiskt också?
– Ja, alltmer i takt med att priserna hamnat på samma nivå som andra alternativ. Det här kaffet är förresten kravmärkt, säger hon och pekar på koppen framför mig.


<< Tillbaka

UHPO HAR AVTAL MED
 • KONTAKT
  www.uhpo.se
  info@uhpo.se
  08 - 560 324 50
  Vanadisvägen 24
  113 46 Stockholm